Porsche APK

De APK is voor iedere auto verplicht, ook voor een Porsche. Wanneer u de trotse eigenaar bent van een Porsche, wilt u de APK natuurlijk niet door een reguliere autogarage laten doen. U wilt zeker weten dat de APK gedaan wordt door een Porsche specialist die verstand van uw auto heeft. Zo bent u ervan verzekerd dat het advies passend is. 

Wanneer moet mijn Porsche gekeurd worden?

De APK regels zijn per 1 januari 2008 veranderd, wat betekent dat auto’s met een benzine- en/of elektromotor die na 1 januari 2005 zijn toegelaten, minder vaak hoeven terug te komen voor een APK dan auto’s die op diesel of gas rijden. De regels zijn als volgt: 

  • Als de datum van eerste toelating na 1 januari 2005 is en het gaat om een auto met benzine- en/of elektromotor, vindt de eerst APK plaats na vier jaar, daarna twee keer na twee jaar en daarna elk jaar. 
  • Als de datum van eerste toelating na 1 januari 2005 is en het gaat om een auto met dieselmotor, op gas of anders, al dan niet in combinatie met elektrisch, dan vindt de eerste APK plaats na 3 jaar en daarna na elk jaar
  • Is de datum van eerste toelating voor 1 januari 2005 dan vindt bij elke auto de eerste APK plaats na 3 jaar en daarna elk jaar
  • Is de auto 30 jaar of ouder dan vindt bij elke auto de eerste APK plaats na 2 jaar en daarna elk jaar.

Het is dus verstandig om goed in de gaten te houden wanneer u uw Porsche langs moet brengen voor een APK om boetes en schade te voorkomen!

Wat wordt er gecontroleerd tijdens de APK van mijn Porsche?

Wanneer u bij ProCar-Tilburg komt voor de APK van uw Porsche, bent u er zeker van dat uw Porsche gecontroleerd wordt door echte specialisten en dat uw auto uitgelezen wordt door een originele Porsche Piwis-II tester. We kijken zorgvuldig naar de staat van uw Porsche en alles wat bijdraagt aan milieuvriendelijk en veilig rijden. Van verlichting tot schokdempers en van de wielen tot de claxon; alles wordt gecontroleerd. 

Afspraak maken voor de APK van uw Porsche?

Wilt u de APK van uw Porsche graag laten uitvoeren door ProCar-Tilburg, dan kunt u hiervoor een afspraak maken. U kunt hiervoor contact opnemen door te bellen naar 016 – 1233886. U kunt via deze manier ook contact met ons opnemen als u nog vragen hebt of graag meer informatie zou willen.